SSVN Tussen de Torens is een studenten schaakvereniging die in het begin van 2021 is opgericht door een kleine groep studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds de inschrijving bij de Kamer van Koophandel op 1 juni 2021 staat de vereniging officieel te boek als de studenten schaakvereniging van Nijmegen. Met het ingaan van het nieuwe academisch jaar in september 2021 staat het jaar 2021-2022 in teken van het eerste verenigingsjaar.

Schaken staat uiteraard centraal in onze vereniging. Iedere woensdagmiddag vanaf 19:30-22:00 spelen de leden van de vereniging in een interne competitie in The Yard. De competitiecommissie houdt een stand bij van de gespeelde wedstrijden en ze maken op basis van de stand de wedstrijden die gespeeld worden. Naast de competitieavond biedt onze schaakvereniging op dinsdagavonden cursussen aan. In het begin van oktober is een beginnerscursus begonnen om de fundamenten van het schaakspel onder de knie te krijgen. Samen met een coach leren de studenten de basisonderdelen, het analyseren en verbeteren van hun schaakspel. In 2022 zal er ook een gevorderdencursus komen voor de leden van de vereniging. Als laatste organiseert de vereniging ook toernooien. Driemaal per jaar is er een intern toernooi zijn waarin de leden zich op 1 dag testen tegenover elkaar.

Naast het schaken organiseert de vereniging allerlei activiteiten. Van avondjes bowlen, pubquizzen, borrelen tot zelfs het bezoeken van het prestigieuze Wijk aan Zee schaaktoernooi toernooi, we organiseren van alles!